Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dušené kuře s kapustou (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 4 osob(y)


Ingredience:
1 kuře (1,2 kg),
2 cibule,
2 PL oleje,
sůl,
1 KL celého pepře,
750 g kapusty,
400 g brambor,
200 g mrkve;


Příprava:
1. Kuře omyjeme a očistíme. Rozdělíme ho na 8 přibližně stejně velkých částí. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky.

2. V hrnci rozpálíme olej. Cibulku na něm zpěníme a přidáme kuře. Za občasného otočení kousky celé osmahneme. Podlijeme je 1,5 l vody, přidáme sůl s kuličkami pepře a přikryté dusíme asi 45 minut.

3. Očistíme kapustu. Nakrouháme ji a košťál vyhodíme. Oloupeme brambory a očistíme mrkev. Obojí nakrájíme na slabší plátky.

4. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a ten slijeme přes síto. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu a vaříme ji doměkka.

5. Zatím co se zelenina vaří, obereme kuře od kostí a větší kousky masa nakrájíme. Slijeme zeleninu a podle potřeby ji ochutíme. Přidáme maso a promícháme.

Na osobu asi 570 kcal, sacharidové jednotky - 4.


Čerpáno z časipisu Katka.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 397 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.