| 
 recept je určen pro 4 osob(y)
 
 Ingredience:1 kuře (1,2 kg),
 2 cibule,
 2 PL oleje,
 sůl,
 1 KL celého pepře,
 750 g kapusty,
 400 g brambor,
 200 g mrkve;
 
 
 Příprava:1. Kuře omyjeme a očistíme. Rozdělíme ho na 8 přibližně stejně velkých částí. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky.
 
 2. V hrnci rozpálíme olej. Cibulku na něm zpěníme a přidáme kuře. Za občasného otočení kousky celé osmahneme. Podlijeme je 1,5 l vody, přidáme sůl s kuličkami pepře a přikryté dusíme asi 45 minut.
 
 3. Očistíme kapustu. Nakrouháme ji a košťál vyhodíme. Oloupeme brambory a očistíme mrkev. Obojí nakrájíme na slabší plátky.
 
 4. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a ten slijeme přes síto. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu a vaříme ji doměkka.
 
 5. Zatím co se zelenina vaří, obereme kuře od kostí a větší kousky masa nakrájíme. Slijeme zeleninu a podle potřeby ji ochutíme. Přidáme maso a promícháme.
 
 Na osobu asi 570 kcal, sacharidové jednotky - 4.
 
 
 Čerpáno z časipisu Katka.
 |