Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Gratinované brambory (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 vyobrazení 

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 20 minut


Ingredience:
4 středně velké nové brambory(asi 150 g),
750 g rajčat,
1 svazek pažitky,
1 salátová okurka,
125 g kysané smetany,
75 g strouhaného eidamu,
1 PL másla,
sůl,
pepř,
3 PL limetové šťávy,
2 PL oleje,
tabasko;


Příprava:
1. Troubu rozpálíme na 220°C. Omyté brambory vyrovnáme do pekáče, přikryjeme a upečeme.

2. Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je. Pažitku nasekáme a okurku rozkrájíme.

3. Brambory rozpůlíme a vydlabeme. Teplotu trouby snížíme na 200°C.

4. Vnitřky brambor rozmačkáme na kaši, smícháme s kysanou smetanou, sýrem, máslem, osolíme a opepříme. Přimícháme část rajčat a pažitky. Směsí naplníme brambory a 20 minut zapékáme.

5. Zbylá rajčata a pažitku smícháme s okurkami, ochutíme limetkovou šťávou, olejem a tabaskem. Podáváme s bramborami.


Na osobu:280 kcal
Sacharidové jednotky:2,1


Čerpáno z časopisu Katka.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 599 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.