recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 20 minut
Ingredience: 4 středně velké nové brambory(asi 150 g), 750 g rajčat, 1 svazek pažitky, 1 salátová okurka, 125 g kysané smetany, 75 g strouhaného eidamu, 1 PL másla, sůl, pepř, 3 PL limetové šťávy, 2 PL oleje, tabasko;
Příprava: 1. Troubu rozpálíme na 220°C. Omyté brambory vyrovnáme do pekáče, přikryjeme a upečeme.
2. Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je. Pažitku nasekáme a okurku rozkrájíme.
3. Brambory rozpůlíme a vydlabeme. Teplotu trouby snížíme na 200°C.
4. Vnitřky brambor rozmačkáme na kaši, smícháme s kysanou smetanou, sýrem, máslem, osolíme a opepříme. Přimícháme část rajčat a pažitky. Směsí naplníme brambory a 20 minut zapékáme.
5. Zbylá rajčata a pažitku smícháme s okurkami, ochutíme limetkovou šťávou, olejem a tabaskem. Podáváme s bramborami.
Na osobu:280 kcal Sacharidové jednotky:2,1
Čerpáno z časopisu Katka. |