Ingredience: 500 g brambor, 180 jarních očištěných fazolek, nakrájených na 3 cm kousky, 2 jarní cibulky nakrájené na jemné plátky (bílá část),
Francouzská rajčatová zálivka: 1 1/2 lžic olivového oleje, 1 lžíce vody, 1 1/2 lžíc vinného bílého octa, 1 lžička dijónské hořčice, 1 utřený stroužek česneku, 1 malé rajče asi 120 g zbavené semínek a nakrájené na drobno, 1 lžíce posekané bazalky, 1 lžíce posekané petrželky, sůl a pepř podle chuti,
660 g lososového filé bez kostí a kůže, nakrájeného na 4 porce, čerstvá bazalka a citron na ozdobu,
Příprava: Rozehřát gril v troubě, nebo zahradní gril.
Oloupat brambory, nakrájet je na 1/4 a uvařit je v lehce osolené vodě do měkka.
V lehce osolené voře povařit fazolky asi 4 minuty, slít je a osvěžit je v do ledové vodě. Znovu je slít, nechat okapat a vložit do mísy. Přidat k nim cibulky.
Mezi tím našlehat všechny ingredience pro zálivku a dát ji stranou.
Slít brambory a nakrájet je na tenké plátky. Vložit je do mísy k fazolkám. Znovu našlehat zálivku a zalít jí fazolky a brambory. Lehce vše promíchat.
Lososa mírně osolit a popepřit. Ogrilovat ho pod grilem, nebo na zahradním grilu tak 4- 5 minut na každé straně. Dávat pozor při otáčení.
Na talíře navršit salát, nahoru položit porce lososa a vše ozdobit bazalkou a citronem. Ihned podávat.
Pro jednu porci: 327 kalorií (37 kalorií z tuku), 28 g bílkovin, 13 g tuků (2.0 saturovaného tuku), 23 g karbohydrátů/sacharidů, 76 mg solí,
Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada |