| 
 recept je určen pro 6 osob(y)
 
 Ingredience:Olivový olej na vymazání
 1 asi 120g brambora na všeobecné použití
 114g nízkotučného Mozzarella sýru nastrouhaného
 480g pomletého hověžího libového masa
 1 střední červená cibule na jemno posekaná
 2 stroužky česneku posekané
 1 konzerva 430g rajčat bez přidané soli i s tekutinou
 1 lžička chili prášku, nebo podle chuti
 140g nastrouhaného zeleného zelí
 sůl podle chuti, ale nemusí být
 pepř podle chuti
 1-3lžíce koupené Taco omáčky, nebo podobné
 6 tenkých plátků chili papričky z konzervy, nemusí být
 
 
 
 Příprava:Předehřát troubu na 190°C. Vymastit 2l pekáček.
 
 Oloupat a nastrouhat bramboru do mísy. Zamíchat tam 4 lžíce (30g) nastrouhaného sýru. Rovnoměrně rozetří po dně pekáčku. Vložit do trouby a péct asi 15-20min. až je brambora se sýrem křupavá a hnědá.
 
 Na pánvi osmažit maso, cibuli a česnek do hněda. Během smažení vařečkou rozbíjet maso na malinké kousky. Slít všechen tuk. Na pánev přidat rajčata i s tekutinou, chili prášek a zelí. Popepřit a za stálého míchání osmažit po minutu, nebo dvě. Je -li směs příliš suchá, tak přidat 1 lžíci Taco omáčky, a přidat 2 navíc, je-li zapotřeby.
 
 Směs nalít na křupavé brambory a posypat ji zbývajícím sýrem a plátky chili papričky, jestli používáte. Péct po 25-30min. až je kastrůlek zapečený a horký. Ihned podávat s nějakým salátem.
 
 Pro jednu porci: 235 kalorií, 24g bílkovin, 11g tuků, 12g cukrů, 2g vlákniny, 38mg cholesterolu, 471mg potaše, 357mg sodíku,
 
 Diabetická denní výměna: 3 libové bílkoviny, 1 karbohydrát (1/2 chléb/škrob, 1 1/2 zeleniny)
 |