Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hovězí kastrůlek ze selského domu

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 6 osob(y)


Ingredience:
Olivový olej na vymazání
1 asi 120g brambora na všeobecné použití
114g nízkotučného Mozzarella sýru nastrouhaného
480g pomletého hověžího libového masa
1 střední červená cibule na jemno posekaná
2 stroužky česneku posekané
1 konzerva 430g rajčat bez přidané soli i s tekutinou
1 lžička chili prášku, nebo podle chuti
140g nastrouhaného zeleného zelí
sůl podle chuti, ale nemusí být
pepř podle chuti
1-3lžíce koupené Taco omáčky, nebo podobné
6 tenkých plátků chili papričky z konzervy, nemusí být


Příprava:
Předehřát troubu na 190°C. Vymastit 2l pekáček.

Oloupat a nastrouhat bramboru do mísy. Zamíchat tam 4 lžíce (30g) nastrouhaného sýru. Rovnoměrně rozetří po dně pekáčku. Vložit do trouby a péct asi 15-20min. až je brambora se sýrem křupavá a hnědá.

Na pánvi osmažit maso, cibuli a česnek do hněda. Během smažení vařečkou rozbíjet maso na malinké kousky. Slít všechen tuk. Na pánev přidat rajčata i s tekutinou, chili prášek a zelí. Popepřit a za stálého míchání osmažit po minutu, nebo dvě. Je -li směs příliš suchá, tak přidat 1 lžíci Taco omáčky, a přidat 2 navíc, je-li zapotřeby.

Směs nalít na křupavé brambory a posypat ji zbývajícím sýrem a plátky chili papričky, jestli používáte. Péct po 25-30min. až je kastrůlek zapečený a horký. Ihned podávat s nějakým salátem.

Pro jednu porci: 235 kalorií, 24g bílkovin, 11g tuků, 12g cukrů, 2g vlákniny, 38mg cholesterolu, 471mg potaše, 357mg sodíku,

Diabetická denní výměna: 3 libové bílkoviny, 1 karbohydrát (1/2 chléb/škrob, 1 1/2 zeleniny)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 360 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.