| 
 recept je určen pro 1 osob(y)doba přípravy je cca 25min.
 
 Ingredience:1/4 lžičky rostlinného oleje
 1 tlustý plátek cibule
 140g vepřová kotleta bez kosti
 1 lžička dijonské hořčice, nebo podobné
 sůl a pepř
 1 snítka rozmarýnu, nebo 1/4 lžičky sušeného mletého
 
 Příprava:Předehřát troubu na 180°C.
 
 Z dvojitého alobalu připravit 30cm čtverec. Jeho střed potřít olejem a na jednu půlku položit plátek cubule. Z kotlety odkrájet přebytený tuk a potřít ji po obou stranách hořčicí. Položit kotletu na cibuli, osolit a opepřit ji a posypat rozmarýnem.
 
 Přehnout alobal, dobře ho založit, zahnout také konce alobalové kapsy a založenou část zdvihnout nahoru, aby se tam zadržela tekutina a nevytekla.
 
 Položit kapsu na plech s okrajem a vložit ji do trouby. Na stejný plech ce mohou položit malé brambory ve slupce dobře odrhnuté kartáčkem a osušené. Péct po 30min. (podle tloušťky kotlety).
 
 Kapsu položit na talíř a rozříznout ji nožem (pozor na horkou páru !). Obsah kapsy se může jíst z alobalu, nebo vyklopit na talíř i s nazhromaždenou šťávou.
 
 Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium
 
 Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa
 |