Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jehněčí kýta se zeleninou (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 vyobrazení 

recept je určen pro 4 osob(y)


Ingredience:
800 g jehněčí kotlety,
sůl,
pepř,
4 cibule,
4 stroužky česneku,
1 snítka rozmarýny,
1/2 sv. šajĺvěje,
2 PL oleje,
250 ml bílého vína,
500 ml vývaru,
1 sv. jarní mrkvičky,
4 výhonky řapíkatého celeru,
150 g cukrového hrášku,
1 PL másla,
125 ml smetany,
3 PL škrobové moučky;


Příprava:
1. Troubu předehřejeme na 175°C. Maso osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme. Opereme a rozkrájíme bylinky.

2. V pekáči rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a 90 minut pečeme. Občas podléváme vývarem.

3. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a 5 minut dusíme na másle.

4. Maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Zahustíme škrobovou moučkou.


Na osobu:740 kcal
Sacharidové jednotky:3


Čerpáno z časopisu Katka.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 307 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.