|   
 recept je určen pro 4 osob(y)
 
 Ingredience:800 g jehněčí kotlety,
 sůl,
 pepř,
 4 cibule,
 4 stroužky česneku,
 1 snítka rozmarýny,
 1/2 sv. šajĺvěje,
 2 PL oleje,
 250 ml bílého vína,
 500 ml vývaru,
 1 sv. jarní mrkvičky,
 4 výhonky řapíkatého celeru,
 150 g cukrového hrášku,
 1 PL másla,
 125 ml smetany,
 3 PL škrobové moučky;
 
 Příprava:1. Troubu předehřejeme na 175°C. Maso osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme. Opereme a rozkrájíme bylinky.
 
 2. V pekáči rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a 90 minut pečeme. Občas podléváme vývarem.
 
 3. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a 5 minut dusíme na másle.
 
 4. Maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Zahustíme škrobovou moučkou.
 
 
 Na osobu:740 kcal
 Sacharidové jednotky:3
 
 
 Čerpáno z časopisu Katka.
 |