recept je určen pro 2 osob(y)
Ingredience: 340g kuřecích prsou bez kůže a kosti, nařezané na plátky a naklepané 4 lžíce mouky sůl a pepř podle chuti 1 lžička olivového oleje 4 lžíce kuřecího vývaru (nejlépe domácího s nízkým obsahem soli a tuku) 2 lžíce octa z červeného vína (může být i balsamický) 4 lžíce na drobno posekaných naložených okurek 1 lžíce kaparů 2 na jemno posekané stroužky česneku
Příprava: Vyjmout co nejvíce tuku z masa. Mouku smíchat se solí a pepřem a obalit v ni kuřecí plátky a dobře je oklepat od mouky.
Rozehřát pánev na středně vysoké teplotě (nejlépe teflonovou), přidat olej a když je ten horký, osmažit kuře po obou stranách (2min. na každé).
Přilít vývar, ocet a přidat kapary, česnek a okurky. Dusit po 5min., až je kuře udělané. Dochutit pepřem a solí je-li zapotřeby.
Podávat kuře s nějakou přílohou jako je rýže a zalít vše šťávou z pánve. Dobrá je i napařená čerstvá zelenina. Autorem receptu je babi |