Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jogurtový koláč (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 12 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut


Ingredience:

60 g másla,
250 g přírodního jogurtu,
2 vejce,
50 g ovocného cukru,
dřeň z 1 vanilkového lusku,
špetka mořské soli,
1 KL strouhané pomerančové kůry,
20 ml rumu,
200 g krupice,
2 KL prášku do pečiva,
6 čerstvých fíků,

máslo a strouhanka na vysypání formy.


Příprava:
Máslo v malém kastrůlku pozvolna rozpustíme na mírném ohni a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkové dřeně, soli, pomerančové kůry a rumu ušleháme hustý krém. Po troškách do něj za stálého míchání přidáváme vychlazené máslo. Krupici smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a vmícháme do těsta.

Formu o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a povrch uhladíme. Fíky dobře opereme, rozpůlíme, řeznou plochou je rozložíme na těsto a lehce zatlačíme. Koláč pečeme 40-45 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme z formy.

1 kousek 160 kcal, tj. 670 kJ; 4 g bílkovin, 7 g tuků, 18 g sacharidů.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 286 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.