Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kastrůlek plný dobrot zapečený s vepřovými kotletami (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 8 osob(y)


Ingredience:
8 vepřových kotlet asi 12mm tlustých s odříznutým přebytečným tukem
6 lžic obyčejné hladké mouky
4 lžíce másla (60g)
sůl a pepř podle chuti (raději méně soli)
500m jablečné přírodní neslazené šťávy
500g malých červených brambůrek
450g malých celých cibulek (i konzervovaných)
1 oloupaná mrkev nakrájená na 3cm kousky
asi 6 hrnků (1 hrnek=250ml) nastrouhaného čerstvého zelí, dle Vaší volby i čínského (kdo rád tak kapusty)


Příprava:
Předehřát troubu na 180°C.

Obalit kotletky v mouce, otřepat je a uschovat zbytek mouky. Ve velkém pekáéi rozehřát máslo a osmažit na něm kotlety po obou stranách do hněda. Posolit a opepřit chcete-li. Vyjmout kotlety a do pekáče vložit uschovanou mouku. Usmažit střední zásmažku a do té postupně přilévat a zašlehávat 1/2 hrnku jablečné šťávy do hladka.

Vrátit kotlety na pekáč a přikrytý jej vložit do trouby. Péct po 30min. Přidat tam brambory, cibulky, mrkev a zbytek jablečné šťávy. Opět péct přikryté dalších 30min. Potom nahoru rozložit zelí a přikryté píct další 1 až 1 1/2 hodiny. Během pečení podlévat tekutinou ze dna pekáče.

Pro jednu porci: 464 kalorií, 333mg sodium, 56mg cholesterolu, 43g karbohydrátů, 19g proteinu, 24g tuku

Denní výměna pro porci je: 2 masa, 2 škroby, 2 zeleniny, 2 1/2 tuku.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 221 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.