Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Krůtí nadívaná a pečená prsa k Velikonocům

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 10 osob(y)


Ingredience:
1000 g celých krůtích prs bez kostí,
4 lžíce posekané petrželky,
2 lžičky sušeného tymiánu,
1/2 lžičky mořské soli,
mletý pepř podle chuti,
8 lžic nastrouhaného beztučného mozzarella sýru, nebo podobného,
60 g posekané libové šunky,
120 ml bílého přírodního vína,
2 lžíce kukuřičného škrobu,
370 ml vody + 1 lžička kuřecího bouillonu v prášku,


Příprava:
Do lehce olejem vymaštěného pekáčku položit v odstupech tři motouzky z přirodního materiálu. Na ně položit celá prsa kůží dolů. Posypat je bylinkami, solí, pepřem, šunkou a sýrem. Pevně zamotat a zavázat motouzky. Rolku otočit kůží nahoru. Máte-li teploměr, tak jej vpíchnout do středu rolády.

Vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a roládu péct po 1 až 1 1/2, (nebo až teploměr ukazuje
170°C).

Roládu vyjmout na servírovací mísu a lehce přikrytou alobalem ji nechat stát asi 10 minut. Mezi tím do pekáčku k výpeku přidat ve vodě a víně rozmíchaný bouillon se škrobem. Za stálého míchání nechat zhoustnout. Omáčku podávat v omáčníku.

Jedna porce:
133 kalorií, bílkoviny 25 g, soli 319 mg, cholesterol 59 mg, tuky 0.96 g, sacharidy 2.16 g,

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 744 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.