recept je určen pro 10 osob(y)
Ingredience: 1000 g celých krůtích prs bez kostí, 4 lžíce posekané petrželky, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky mořské soli, mletý pepř podle chuti, 8 lžic nastrouhaného beztučného mozzarella sýru, nebo podobného, 60 g posekané libové šunky, 120 ml bílého přírodního vína, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 370 ml vody + 1 lžička kuřecího bouillonu v prášku,
Příprava: Do lehce olejem vymaštěného pekáčku položit v odstupech tři motouzky z přirodního materiálu. Na ně položit celá prsa kůží dolů. Posypat je bylinkami, solí, pepřem, šunkou a sýrem. Pevně zamotat a zavázat motouzky. Rolku otočit kůží nahoru. Máte-li teploměr, tak jej vpíchnout do středu rolády.
Vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a roládu péct po 1 až 1 1/2, (nebo až teploměr ukazuje 170°C).
Roládu vyjmout na servírovací mísu a lehce přikrytou alobalem ji nechat stát asi 10 minut. Mezi tím do pekáčku k výpeku přidat ve vodě a víně rozmíchaný bouillon se škrobem. Za stálého míchání nechat zhoustnout. Omáčku podávat v omáčníku.
Jedna porce: 133 kalorií, bílkoviny 25 g, soli 319 mg, cholesterol 59 mg, tuky 0.96 g, sacharidy 2.16 g, |