Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kugl - zeleninový zdravý zapečený kastrolek

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 6 osob(y)


Ingredience:
300 g čerstvého špenátu (může být i zmrazený),
2 na jemno posekané cibule,
1 posekaný stonek řapíkatého celeru,
1 očištěná a posekaná červená paprika,
3 nastrouhané mrkve,
200 g posekaných žampionů,
1 lžíce rostlinného oleje,
2 vejce,
2 bílky,
3/4 lžičky soli
mletý pepř podle chuti,
2 na plátky nakrájené stroužky česneku,
1/2 lžičky sušené bazalky, nebo 2 lžíce čerstvé,
4 lžíce strouhanky,


Příprava:
Předehřát troubu na 180°C. Očistit špenát od velkých stonků, vyprat ho v několika vodách, nechat okapat a vložit do hrnce, přikrýt a podusit asi 3 minuty (bez vody). Nechat vychladnout.

Na oleji na pánvi osmažit cibuli, celer, mrkev a papriku asi 5 minut do zlatova. Přidat houby a smažit dalších 5 minut. Na hrubo posekat špenát a přidat ho k zelenině. Zamíchat tam všechny ostatní ingredience a směs nalít do lehce olejem vymaštěné zapékací misky rozměru asi 18 cm X 28 cm.

Nepřikryté péct si 45 - 50 minut, nebo až Kugl ztuhne. Potom ho nakrájet na 6 porcí a podávat se salátem, jako lehkou večeři, nebo jako přílohu.

Pro jednu porci:
81 kalorií, bílkovin 4 g, tuků 2.7 g, sacharidů 11 g,

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 653 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.