recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: Na dvě porce nadvakrát.
8 kuřecích paliček (spodní část nohy), každá asi 150g s kostí 160g posekané cibule 1 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku rozdrcených 1 červená paprika, semeníku zbavená, nakrájená 240g hub na plátky nakrájených 960ml domácí rajské omáčky podle receptu ZDE 1 lžička sušeného oregána 1 lžička sušené bazalky 250ml suchého bílého vína, nebo vody 4 lžíce posekané petrželky 4 černé olivy na plátky nakrájené
Příprava: Stáhnout kůži a odstranit viditelný tuk. Opláchnout a osušit paličky.
Rozehřát olej na pánvi a osmažit na něm paličky na všech stranách po 7-8 min. Vyjmout je a vložit po 4 paličkách do malých pekáčků vhodných na zmrazení (nebo aluminum nádob).
Na pánev vložit cibuli, česnek, papriku a houby a smažit asi 10min. až se vypaří tekutina. Sem tam zamíchat.
Zamíchat dovnitř rajskou omáčku, oregáno, bazalku, petrželku a víno. Vařit asi 15min., až vše zavoní. Sem tam zamíchat. Nechat stát dalších 15min. zchladnout.
Rozdělit omáčku na paličky ve dvouch pekáčcích a nahoru rozdělit olivy. Přikrýt alobalem a popsat. Dát do mražáku.
Když je čas na pečení paliček, tak předehřát troubu na 190°C. Péct asi po 1 hodinu přikryté do té doby, kdy omáčka bublá a maso už není růžové u kosti.
Pro jednu porci: 148 kalorií, 10g proteinu, 5g tuku, 13g karbohydrátů, 3g buničiny, 67mg cholesterolu, 216mg sodium
Denní výměna: 2 1/2 libového proteinu, 1 karbohydrát (3 zeleniny) |