Ingredience: Asi na 32 cukroví
75 g margarínu, 1 1/2 lžic jemného krystalového cukru, 1 lžíce bílku, 1/4 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být), 1/4 lžičky mandlového extraktu, 125 g nebělené, nebo normální mouky (1:1 hladká s polohrubou), 1/8 lžičky jedlé sody,
mandlové lupínky na ozdobu (asi 32),
Příprava: Předehřát troubu na 180°C.
V misce utřít cukr s margarínem do lehka a světla. Zašlehat tam bílek a mandlový extrakt. Pomalinku dovnitř vpracovávat mouku s jedlou sodou. Z hmoty vytvarovat kuličky o něco větší než 1 cm a ty poskládat na pečícím papírem vyložený plech minimálně 5 cm od sebe. Na každou kuličku položit plátek mandle a dnem skleničky namořeným v mouce kuličky smáčknout.
Péct asi 8 - 10 minut do světle hněda. Nechat po 3 minuty zchladnout na plechu a potom je úplně vychladit na mřížce.
2 cukroví: 90 kalorií (40% z tuku), 2 g bílkovin, 4 g tuků, 10 g sacharidů, 0 cholesterolu, 49 g solí, |