Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rajská omáčka (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
Na 1800ml omáčky, která se může po porcích zmrazit.

1 konzerva 840g nesolených rozdrcených rajčat
180g rajské pasty
360g soudkových čerstvých rajčat nakrájených
360ml vody
180ml suchého bílého vína, nebo 98% beztučný nesolený hovězí vývar (nejspíš domácí)
80g posekané cibule
2 velké stroužky česneku, utřené
1/2 lžičky sušeného oregana
2 velké bobkové listy
1/2 lžičky pepře
sůl podle chuti (nejlépe žádná)


Příprava:
Ve velkém nereaktivním kastrolu smíchat všechny ingredience. Přivéct na vysokém ohni do varu, snížit teplotu a pomalu dusit po 30min.

Vyjmout bobkové listy a nechat vychladit. Rozdělit do dvou plastických zmrazovacích nádobek, vzduchotěsně je uzavřít, popsat a zmrazit .

Na jednu porci 1/2 hrnku: 42 kalorií, 2g proteinu, O tuku, 8g karbohydrátů. 0 cholesterolu, 117mg sodium, 1g buničiny

Denní dávka: 1/2 karbohydrátu ( 1 1/2 zeleniny)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 369 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.