Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Tvarohový dort s mandarinkami (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 14 osob(y)
doba přípravy je cca 50 minut


Ingredience:

Na piškotové těsto:
3 vejce,
60 g ovocného cukru (nebo umělého sladidla),
1/2 KL vanilkového pudinkového prášku,
70 g polohrubé mouky,
30 g solamylu,
1 KL prášku do pečiva;

Na náplň a ozdobu:
50 g tvarohu (0.2 %),
200 g žervé (0.2 %),
1 KL tekutého sladidla,
2 PL citrónové šťávy,
10 plátků želatiny,
125 ml mandarinkové šťávy,
4 vaječné bílky,
3 sklenice neslazených kompotovaných mandarinek (340 g),
1 KL tekutého sladidla,
1 PL hoblinek z dia čokolády.


Příprava:
Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Žloutky smícháme se 3 lžícemi horké vody, cukrem a pudinkovým práškem a ušleháme do pěny. Vmícháme polohrubou mouku prosátou se solamylem a práškem do pečiva. Do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme formu (Ø 26 cm), vyloženou pečicím papírem a pečeme 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a po vychladnutí korpus vodorovně rozpůlíme.

Připravíme náplň z tvarohu a žervé, tekutého sladidla a citrónové šťávy, které ušleháme do krému. Želatinu necháme změknout, rozmícháme ji v mandarinkové šťávě a smícháme s krémem. Ze dvou bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do tvarohové hmoty.

Spodní polovinu korpusu dáme zpět do formy a uzavřeme ji. Na ni navršíme část krému a poklademe polovinou okapaných mandarinek. Navrch položíme druhou část korpusu a potřeme zbývající částí krému. Dort chladíme asi 3 hodiny.

Po ztuhnutí odstraníme okraj formy a poklademe mandarinkami. Ze zbylých bílků a tekutého sladidla ušleháme pevný sníh a dort jím ozdobíme. Sněhové kopečky posypeme čokoládovými hoblinkami.

1 kousek asi 110 kcal, tj. 460 kJ; 6 g bílkovin, 3 g tuků, 15 g sacharidů.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 713 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.