Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

ANÝZ

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 14.6.2006
 Pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se ve Středomoří, Indii, Mexiku.

Jako koření se používají hlavně semena, ale i listy. V kuchyni slouží k přípravě vánočního pečiva, koláčů, kompotů, do pokrmů z ryb, zeleninových pokrmů, v pekařství a cukrářství, do bílého pečiva a cukrářských výrobků, v likérnictví při přípravě alkoholických nápojů (pastis, anýzovka).

Anýz podporuje sekreci žláz, má baktericidní účinky, urychluje trávení a podporuje chuť k jídlu.

 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 305 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.