Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

BAZALKA

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 14.6.2006
 
   

Aroma:
Listy mají výraznou nasládlou vůni. Aby ji neztratily, uchovávají se v uzavřených nádobkách.

Použití: Hodí se do všech středomořských jídel - od omáček, ryb, drůbeže nebo telecího masa až k salátům, octům nebo bylinkovému máslu. Do jídla ji přidáváme až těsně před podáváním. Po usušení ztrácí aroma.

Léčivé účinky: Čerstvé lístky se žvýkají pro osvěžení dechu. Bazalka také podporuje chuť k jídlu a ulehčuje odkašlávání.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 244 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.