Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

MEDUŇKA

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 14.6.2006
 

uklidňuje a pomáhá při poruchách spánku.


Použití v kuchyni: čer­stvou meduňkou ochucujeme ovocné letní nápoje a bowle, mléčné koktejly, zeleninové saláty, tvarohové a sýrové krémy, jogurt, omelety. Používáme jí jako koření k nakládání okurek, rajčat, do masitých i rybích jídel.
Lístky meduňky se nemají vařit, proto je přidáváme až nakonec, do hotových pokrmů. V zi­mě používáme meduňku sušenou, listy meduňky však také můžeme zmrazit. Z meduňky připravujeme rovněž chutný čaj - na šálek stačí několik čerstvých lístků nebo lžička sušené meduňky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 166 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.