Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

PAŽITKA

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 14.6.2006
 

Povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení.


Použití v kuchyni: pro svou jemnou chuť je stálým kořením dietních pokrmů v létě i v zimě. Pažitku nesmíme sekat, pouze ji krájíme ostrým no­žem nebo stříháme nůžkami. Poté ji musíme okamžitě spotřebovat, protože obsažené éterické oleje na řezu rychle oxydují.

Zásadně ji používáme v syrovém stavu, nevaříme ji, protože teplota níčí jemné aroma. Nedoporučuje se ji používat s některými čerstvými zeleninami s vlastní jemnou specifickou chutí, jako je např. mladý hrášek, zelené fazolky či chřest, protože by potlačily jejich aroma.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 182 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.