Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

TYMIÁN OBECNÝ

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 14.6.2006
 
   


(Thymus vulgaris). Stálezelená trvalka, roste na slunných, sušších a lehčích půdách. Díky výrazné chuti a vůni se hodí


do luštěninových pokrmů, mletých mas, pro přípravu zvěřiny, drůbeže, zeleninových pokrmů a salátů, omáček, pizzy a marinád na grilování. K sušení jsou nejvhodnější horní části stonků těsně před květem. Podporuje trávení, omezuje nadýmání a zvyšuje obranyschopnost organismu proti chřipkovým onemocněním.


Dobře se kombinuje s česnekem, olivami a rajčaty a hodí se i do těstovinových pokrmů. Zeleninu kořeníme tymiánem šetrně.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 113 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.