| 
 
 | 
	|  |  | 
| HŘEBÍČEK |  |  |  | Autor: správce deníku , 14.6.2006 |  |  |  |  | lastním kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata s charakteristickou příjemnou hřebíčkovou vůní, skládající se ze stopky, kalichu a hlavičky. 
 Hřebíčkovec pocházi z Moluckých ostrovů, pěstuje se v Indonésii, Indii, na Cejlonu a Madagaskaru, ale především na ostrovech Zanzibar a Pemba.
 
 
   Hřebíček patří k nejstarším známým kořením. Kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata. Koření se jím marinády, omáčky a kečupy, červené zelí, zvěřina, skopové, šunka. Ochucuje pečiva, marmelády, kompoty, svařené víno, nakládanou zeleninu a houby.
 
 Hřebíček podporuje chuť k jídlu a pomáhá při trávení, při bolestech zubů, povzbuzuje krevní oběh.
 |  |  Zobrazeno doposud 160 x. |  |