Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

HŘEBÍČEK

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 lastním kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata s charakteristickou příjemnou hřebíčkovou vůní, skládající se ze stopky, kalichu a hlavičky.

Hřebíčkovec pocházi z Moluckých ostrovů, pěstuje se v Indonésii, Indii, na Cejlonu a Madagaskaru, ale především na ostrovech Zanzibar a Pemba.

 
Hřebíček patří k nejstarším známým kořením. Kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata. Koření se jím marinády, omáčky a kečupy, červené zelí, zvěřina, skopové, šunka. Ochucuje pečiva, marmelády, kompoty, svařené víno, nakládanou zeleninu a houby.

Hřebíček podporuje chuť k jídlu a pomáhá při trávení, při bolestech zubů, povzbuzuje krevní oběh.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 160 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.