Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

JALOVČINKY

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 
   

Stále zelený keř jalovec roste v celé Evropě v oblastech s nadmořskou výškou až do 2500 m, najdeme jej i v České republice. Nejaromatičtější modročerné jalovčinky s drsnou pryskyřičnou vůní a slabě nahořklou chutí však pocházejí z jižni Evropy.


Sušené jalovčinky aromatizují marinády (na vepřové a hovězí maso, zvěřinu, drůbež a ryby), kysané zelí a omáčky.


Přidávají se i do těžko stravitelných, tučnějších a nadýmavých pokrmů. Bobule povzbuzují chuť k jídlu, pomáhají při artróze, revmatismu a zažívacích potížích, pň poruchách žaludku, střev i žlučníku. Známý je močopudný a potopudný účinek a vliv jalovčinek na čištění krve.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 236 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.