Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KMÍN

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 
  

Roste v mírném pásu Evropy a Ameriky, na vývoz se však pěstuje převážně ve Francii, Nizozemsku a Polsku.


Světlehnědá semena mají zvláštní přijemnou vůni a štiplavě kořennou chuť. Je vhodný do slaných i sladkých pokrmů. Nezbytný pří vaření brambor a většiny bramborových pokrmů. Dobře ochucuje zelí, kapustu a červenou řepu, sýry a sýrové pokrmy, zeleninové polévky, guláše zejména z vepřového a telecího masa a dušené pečeně.


Moučníkům a pečivu dodává charaktenstickou chuť a vůni. Kmín mírní zažívací potíže a nadýmání, tlumí křeče.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 146 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.