| 
 
 | 
	|  |  | 
| KMÍN |  |  |  | Autor: správce deníku , 14.6.2006 |  |  |  |  |  |  |  |  | 
  Roste v mírném pásu Evropy a Ameriky, na vývoz se však pěstuje převážně ve Francii, Nizozemsku a Polsku.
 
 Světlehnědá semena mají zvláštní přijemnou vůni a štiplavě kořennou chuť. Je vhodný do slaných i sladkých pokrmů. Nezbytný pří vaření brambor a většiny bramborových pokrmů. Dobře ochucuje zelí, kapustu a červenou řepu, sýry a sýrové pokrmy, zeleninové polévky, guláše zejména z vepřového a telecího masa a dušené pečeně.  
 Moučníkům a pečivu dodává charaktenstickou chuť a vůni. Kmín mírní zažívací potíže a nadýmání, tlumí křeče. 
 
  |  |  Zobrazeno doposud 146 x. |  |