Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KORIANDR

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 
   

Je to kulovitá nerozpadlá nažka barvy světle hnědé nebo žlutonačervenalé, pěstuje se v jižních evropských zemích, zejména Itálii a Rumunsku. Semena mají příjemně aromatickou chuť podobnou anýzu, vůní připomínají pomeranč. Prodávají se v celku i mletá.


Koriandr se s oblibou používá do rybích, drůbežích a zvěřinových pokrmů a kořeněných druhů chleba. Drcený jej dáváme do marinád na ryby i maso. Drtí se těsně před upotřebením, aby neztratil chuť.


Větší význam má při výrobě likérů, uzenin, ve voňavkářství a k aromatizování piva (hlavně v Německu a Anglii).

Koriandr povzbuzuje chuť k jídlu, mírní záněty a nadýmání.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 142 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.