Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 
   

Molucké ostrovy - domovina muškátovníku - stejně jako dříve dodávají nejlepší zboží. Muškátové oříšky jsou zralá vyloupaná semena muškátovníku. Plod je obalen míškem, jehož usušením získáváme tzv. muškátový květ (macis).

 Muškátový oříšek je hořce kořenitý a pálivě ostrý. Hodí se k upravování masa, omáček, zeleniny (např. špenátu, květáku, mangoldu) a bramborových pokrmů. Užívá se také do uzenin, masových pudinků a paštik, vaječných a tvarohových pokrmů, bílých i zeleninových polévek; dobře ochucuje nádivky do drůbeže.

Posiluje nervy, zlepšuje náladu a navíc působí proti revmatismu a podporuje trávení.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 143 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.