Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

SKOŘICE

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 

Skořice je v celém světě velmi oblíbeným kořením.


U nás se používá především do sladkých pokrmů. Na Blízkém východě a v Řecku se dává do masitých náplní lilků a cuket, také do ořechových a medových náplní pečiva. U nás skořicí ochucujeme koláče, pudinky a sladké rýžové pokrmy, především s jablky.


Skořicí se však koření i červené zelí. Používá se také v potravinářství a likérnictví (žaludeční likéry, kořěnné a bylinné likéry a vína), voňavkářství, kosmetice a výrobě mýdla.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 126 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.