Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jáhlový hrnec se zeleninou

Autor: Naja & holky 7/04+5/07 , 6.5.2007
Jáhlový hrnec se zeleninou pro 4 os. :

1 cibule, 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 200g jáhel, 600ml zelenin.vývaru z kostky, 2 červené paprky,balíček zmraženého hrášku (nebo třeba celý balíček mix zmrazené směsi, kde je i kukuřice...), sůl, pepř, sýr (Eidam, Gouda...), 1 lžíce hl. mouky

Cibuli oloupat, nakrájet na jemno. V hrnci rozehřát tuk, přidat cibuli, nechat zeskovatět.Do hrnce nasypat jáhly, krátce podusit a potom zalít zelenin. vývarem připraveným z vody a instant. kostky podel návodu na krabičce. Vše necháme vařit na mírném ohni 8-10min. Potom nechat hrnec odstavit a směs nechat asi 20min chladnout.
Červenou papriku očistit, nakrájet na malé kousky. Zmraz. hrášek (zeleninu), pokrájenou papriku přimíchat k jáhlám. Směs mírně osolit a opepřit.
Ohnivzdornou nádobu o oabjemu asi 1-1,5l vymazat tuke a naplnit připravenou zeleninovou směsí. Nastrouhaný Eidam smíchat s moukou a posypat povrch nákypu.
Pečeme v el. troubě asi na 200°, 30min

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 667 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.