Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Katova krkovička

Autor: Kačky a // , 14.6.2007

Olej


2 cibule


asi 600g vepřového (krkovička)


podle chuti:


8-10 stroužků česneku


sůl


2 feferonky


ostrý kečup


mletý černý pepř


podle potřeby asi 200 ml vývaru (masox)


 


Vepřovou krkovičku podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek, cibule a feferonky očistíme. Polovinu česneku utřeme se solí a pepřem. Ochuceným česnek potřeme plátky krkovičky a vložíme do mísy. Zakápneme je olejem a necháme uležet. Rozpálíme pánev a plátky krkovičky zprudka z obou stran orestujeme.


Zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a feferonku nasekáme. Druhou polovinu česneku nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní opečené plátky krkovičky. Zasypeme je cibulí, česnekem, feferonkou a zalijeme podle chuti kečupem a vývarem.


Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme zakrytou zapékací misku s katovou krkovičkou a pečeme ji asi 50 - 60 minut doměkka.


Měkkou katovu krkovičku podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme ji ale také servírovat s pečivem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 644 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.