1 kuře, 50 g másla nebo rostlin.tuku, 1 dl vody
marináda:
3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestru, ½ lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku (utřít se solí), sůl, pepř, ½ lžičky cukru
- vše dobře promíchat
Kuře naporcovat, potřít marinádou, vložit do nádoby a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladničce nejméně ½ dne uležet. V pekáčku rozpustit tuk, vložit kuře i s marinádou, podlít vodou, přiklopit pekáčkem a péct s eventuelním doléváním teplé vody (pekla jsem v remosce). Kuře dopékat bez přikrytí. Na talíři přelít šťávou a podávat s hranolkami, opékanými bramborami, chlebem, zeleninovým salátem (já dělala pečené brambory s česnekem) |