Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hovězí maso na česneku a zázvoru

Autor: Kačky a // , 29.10.2007

800 g zadního hovězího


2 cibule


1 lžíce másla


1 lžíce oleje


4 stroužky česneku


2 lžíce hladké mouky


1 a 1/2 lžičky zázvoru


1 a 1/2 kostky masoxu


mletý pepř


sůl


 


NA OZDOBENÍ:


rajčata


zelené bylinky (např. kopr, petrželová nať)


 


1.         Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem.


2.            Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, šťávu necháme zahustíme solamylem, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme.


3.         Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 647 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.