800 g zadního hovězího
2 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 a 1/2 lžičky zázvoru
1 a 1/2 kostky masoxu
mletý pepř
sůl
NA OZDOBENÍ:
rajčata
zelené bylinky (např. kopr, petrželová nať)
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem.
2. Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, šťávu necháme zahustíme solamylem, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme.
3. Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami. |