Suroviny:
- 150 g práškového cukru
- 2 dcl oleje
- 40 g hrozinek
- 1 vanilkový cukr
- 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- ovocná marmeláda
- čokoládová poleva
- tuk a mouka na posypání formy
Postup:
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
|