Suroviny: 
těsto: 120g mletých ořechových jader, 120g prosáté strouhanky, 120g moučkového cukru, 1 menší vejce(případně ještě jeden bílek)
náplň: 230g změklého másla, 2dl mléka, 70g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilinového cukru, 
2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce hladké mouky
poleva: tmavá čokoládová poleva, oříšková čokoládová poleva, 2 lžíce nasekaných ořechových jader.
 
Postup: 
Z mletých ořechů, strouhanky, cukru, vejce a případně bílku zpracujeme těsto, vyválíme je na tenký váleček a rozkrájíme na 4cm dlouhé tyčinky. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, každou mírně zploštíme a upečeme dokřupava v troubě vyhřáté na 140 - 150°C. Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáme oba druhy cukru. Z mléka a škrobové moučky smíchané s moukou svaříme hustou kaši. Když téměř vychladne, po lžících ji zašleháme do máslové hmoty. Krém necháme v chladu 30 minut zatuhnout a pak jej nastříkáme na vychladlé tyčinky. Každou přelijeme tmavou a po ztuhnutí oříškovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.