Suroviny:
4 vejce, 4 dkg cukr krupice, 4 dkg mleté vlašské ořechy,1/2 litr šlehačky, cca 1 bal. čokolády na vaření (čokoládová poleva), tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, pečící papír
Postup:
žloutky a cukr utřít do pěny, pak vmíchat sníh z bílků a ořechy. Směs rozetřít na pečící papír silně potřený tukem a vysypaný strouhankou, položený na plechu. Péct při 175°C do zlatova. Na upečený vychladlý plát navršit do středu dobře ušlehanou šlehačku, svinout do tunelu přeloženými okraji dospod. Potřít rozpuštěnou čokoládou a navrchu v jedné řadě ozdobit půlkami vlašských ořechů. Po ztuhnutí polevy přendat z papíru na podlouhlý tác. Krájet na díly. Ihned spotřebovat.
|