| 
 Suroviny:
 
 
 
 2 l bezinek 
 1 l vody 
 1 kg cukru 
 2 ks vanilkového cukru 
 2 lžíce vařené černé kávy 
 1 l rumu 
 
 
 Postup:  
 
 
 Přebrané bezinky vaříme s vodou asi půl hodiny. Přecedíme přes síto a plátěný ubrousek, musíme přes ubrousek vyždímat. Do této směsi přidáme celou dávku cukru a opět necháme pořádně povařit. Přidáme vanilkový cukr, necháme opět přejít varem a poté přidáme uvařenou černou kávu a opšt převaříme.Necháme vychladit, uložíme na 24 hodin do chladu. Druhý den přidáme rum a přelijeme do lahví. Podáváme vychlazené. 
 
 
 Poznámka:  
 
 
 Pomáhá při nachlazení. Jako lék, podáváme denně 1 polévkovou lžíci při kašli. 
   
   |