Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Štika na sádle a kyselých houbách...

Autor: Libča+holčinky , 15.4.2008


Suroviny:



Štika,sádlo,sůl,drcený kmín,2 větší mrkve,1 petržel,cca 2dcl vody,houby v kyselém nálevu, citrón,kadeřavá petržel



Postup:



Očištěnou a osušenou štiku v pekáčku osolíme a okmínujeme. Poklademe kousky sádla ( i uvnitř) a posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou. Podlijeme vodou,přikryjeme horním dílem pekáče a v troubě podusíme. Po změknutí zeleniny odstraníme přikrytí pekáče a zprutka pečeme za častého polévání rozpuštěnou směsí.


Zhruba 10 min. před koncem pečení posypeme rybu houbami i s nálevem a za častého polévání dopečeme do zlatova.



Poznámka:



Zdobíme kolečky citrónu, kadeřavou petrželí a zapečenými houbami. Příloha vařené brambory, noky apod.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 286 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.