| 
 
 | 
	|  |  | 
| Uzený kapr s citronem... |  |  |  | Autor: Libča+holčinky , 15.4.2008 |  |  |  |  | 
 
 
 
 
 
 Suroviny:
 
 
 
 čerstvý kapr 
 kořenící směs na ryby 
 olej 
 1 větší citron 
 1 větší jablko 
 
 
 Postup:  
 
 
 Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění. 
 
 
 Poznámka:  
 
 
 V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu |  |  Zobrazeno doposud 246 x. |  |