2 kg jablek oloupat, nakrájet na kostičky, zalít tak 3/4 litrem vody a uvařit. Uvařené jablka rozmixovat nebo propasírovat. Já mixovala. Znovu hmotu zahřát, podle potřeby přisladit hroznovým cukrem. Asi ve dvou decích rozmýchat tři pudingy a dát k jablkům. Svařit do husta. Dost do husta. Raději víc jak míň. Formu vyložit potravinovou folii. Na dno naskládat piškoty (dala jsem obyčejné), zalít pudingem, na puding naskládat nakrájené kolečka babánu, dál vrstva piškotů, vrstva pudingu, nakrájená broskev, a poslední vrstva piškotů. Poslední řadu piškotů dát kulatým dolů. Aby se vytvořila nahoře rovná plocha. Po vychladnutí dát do ledničky. Tohle udělat den předem.
Druhý den. Vyšlehala jsem zakysaný krém od Ramy a bílý jogurt. Toho jogurtu míň než zakysané smetany. Maximálně 1:1. Přisladila trošku hroznovým cukrem. Nechala vychladit. Před oslavou, jsem krém nanesla na dort. A ozdobila ovocem. Jahody jsou rozpůlené. Pěkně přidržovaly a jistily svíčku, hrozno oloupané, rozpůlené a vypeckované. Další ovoce byla broskev a kiwi.
Tak a to je všechno. |