Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ovocná přesnídavka.

Autor: Peťa & Ivka , 25.7.2004

Ovoce dozrává v plném proudu, tak se podělím s našim ovocným čarováním.


Základní recept na přesnídávku.


1 kg očištěných a na kostičky nakrájených jablek.
1 kg dalšího očištěného ovoce (jahody, merunky, broskve, borůvky.....)


Ovoce se rozvaří, rozmixuje, podle potřeby se přisladí hroznovým cukrem. Podle receptu se má přidat prášek vanilkovového pudingu.  Poprvé jsem dala, zhoustlo to víc, ale myslím, že kvůli hustotě tam být nemusí. V další várce zkusím bez. Směsí naplníme přesnídávkové skleničky, uzavřeme a 20 minut sterilizujeme. Já zavařuji v troubě. Troubu rozpálím na 150-200 stupnů. Vysoký plech vyložím novinama, naskládám sklenice, zaleji vodou. Vody tolik, aby skleničky byly ponořené asi 1-2 cm. Nechám v troubě 20 minut. Pokud je to jen jedna várka, tak nechám do rána. Pokud bude plechů více, tak si do bedýnky dám deku, na deku naskládám skleničky víčkem dolů, přikryji dekou a nechám do druhého dne vychladnout.


Jahodová je hotová už víc jak měsíc a drží se. Žadné kvašení ani jiné kažení.


A protože máme teprve léto a jablka jsou pekelně drahá, tak zatím zpracovávám jen tu druhou ovocnou složku.


Hodně zralé ovoce se rozvaří, případně přisladí, dá do skleniček sterilizovat. Mám tak zatím udělané jahody, meruňky. Budu vařit ještě broskne, zelené ringle, červené ringle.


Ovocné přesnídávky dovařím na podzim, až budou jablka.


Ovocný základ se dá použít do jogurtů, kaší. Do sladké rýže (nevím jak se origoš jmenuje).


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 466 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.