Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

RATATOUILLE (ratatuj) - francouzské lečo.

Autor: Peťa & Ivka , 30.7.2004

Zajímavé je, že je bez masa a vajíčka.


Podle mě není ve složení nic nevhodného pro děti. Jen to koření (sůl, pepř). Pepř se dá použít až na talíři a troška soli neublíží.


lilek
středně velké cukety
zralá rajčata
velké červené papriky
plechovka loupaných rajčat
4 stroužky česneku
olivový olej
cibule
rozmarýn, timián
sůl, pepř.


Nakrájíme lilek, rajčata a cibule na kostičky, papriku na proužky, 3 stroužky česneku na plátky. Cuketu na menší špalíčky.


V hrnci rozpalíme olivový olej, dozlatova opečeme lilek, pak papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketa.


Zalijeme rajčaty z plechovky včetně štávy a polodkryté půl hodiny dusíme. Šťava by měla být pryč a mělo by to mít docela hustou konzistenci.


Přidáme dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek a bylinky.


Podáváme horké s pečivem.


JAK JSEM SI RECEPT UPRAVILA JA?:


- neměla jsem konzervované rajčata, jen pyré, tak jsem přidala víc čerstvým rajčat a k tomu přiměřeně pyré. Rajčata jsem spařila a zbavila slupek.


- protože se mnou bude jíst i Ivuška, tak jsem nedala poslední česnek a nepepřila.


- rozmarýn a timián taky nebyl, lehce jsem použila bylinkovou sůl, která tyto bylinky obsahuje.


- dělala jsem to ne v hrnci ale na velké panvici. Vzhled nádherný a ta vůně a chuť. Paráda.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 502 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.