brambory mrkev hrášek (nemusí být, nebo jen symbolické množství) brokolice cibulka nebo porek nat z celeru a petržele pohanková krupice olivový olej voda
Vše nakrájet na drobné kousky, jen mrkev nastrouhat. A natě nechat vcelku.
Na olivový olej dát orestovat všechnu zeleninu, nejdřív cibulku a mrkev. Až mrkev pustí barvu, tak přidat osatní zeleninu. Po chvíli zalít vodou, přidat celerovou a petrželovou nat. Vařit do změknutí zeleniny. Během vaření vyndat natě. Vypnout sporák, nasypat pohankovou krupici, zakrýt pokličkou a nechat dojít.
Na oběd pro tři osoby (dospěláci si dochutí na talíři) jsem přidala 4 polévkové lžíce krupice. Tak to chce vyzkoušet.
Když Ivetka ještě moc nekousala, tak jsem tu uvařenou zeleninku rozmačkala vidličkou.
|