Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Cukroví z ovesných vloček II.

Autor: Peťa & Ivka , 19.10.2004
Rohlíčky

2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek ovesných vloček,
1/4 hrnku moučkového cukru,
1 PL krystalového cukru,
1/2 kostky másla,
1 balíček vanilkového cukru,
2 vejce,
citronová kůra z 1/2 dobře omytého citronu,
mléko na zadělání těsta,
moučkový cukr na posypání rohlíčků.

Ovesné vločky nasucho opražíme. Ke konci pražení k nim přidáme 1 lžíci krystalového cukru a mícháme, až cukr zkaramelizuje. Vločky necháme vychladnout a umeleme. Smícháme je s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem, citronovou kůrou, vejci a s takovým množstvím mléka, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta tvoříme rukama nebo pomocí strojku s nástavcem na tvarování cukroví rohlíčky. Přeneseme je na suchý plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlé rohlíčky pocukrujeme nebo je do poloviny namočíme v rozehřáté čokoládě.

Kokosky

2 hrnky ovesných vloček předem namočených v mléce,
1 hrnek moučkového cukru,
6 PL strouhaného kokosu,
2 PL rozpuštěného medu,
1/4 kostky másla,
1/2 ČL prášku do pečiva,
hladká mouka na zahuštění těsta.


Nabobtnalé ovesné vločky promícháme s kokosem, práškem do pečiva, cukrem, medem a změklým máslem. Do směsi zapracujeme tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Lžičkou z něj tvoříme na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe malé hromádky. Upečeme je v mírně předehřáté troubě dorůžova.

Pusinky

2 hrnky ovesných vloček,
1 hrnek hladké mouky,
3/4 hrnku moučkového cukru,
1/2 kostky másla,
2 vejce,
tuk na vymazání plechu.


Ovesné vločky nasucho opražíme, necháme vychladnout a polovinu z nich umeleme. Umleté i neumleté vločky smícháme s moukou, cukrem, změklým máslem a vejci. Vypracujeme těsto, lžičkou z něj vykrajujeme malé kousky a klademe je na tukem vymazaný plech. Pusinky upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Karolínky

2 hrnky ovesných vloček,
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek moučkového cukru,
3/4 hrnku rozehřátého másla,
2-3 vejce,
1 balíček dobře omytých a osušených hrozinek,
1/2 balíčku prášku do pečiva,
1/2 ČL mleté skořice,
špetka soli,
tuk na vymazání plechu.


Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vejce. Třeme, až je hmota hustá. Vmícháme nasucho opražené ovesné vločky, které jsme nechali vychladnout, nadrobno pokrájené rozinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí. Vypracujeme těsto. Lžičkou z něj vykrajujeme hromádky, klademe je na tukem vymazaný plech a upečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě dorůžova.

Florentinky

1 hrnek ovesných vloček,
1/2 hrnku mléka,
5 PL rozpuštěného medu,
2 PL pokrájeného kandovaného ovoce,
1/2 kostky másla,
nastrouhaná kůra z 1/2 dobře omytého citronu,
1 balíček oloupaných a posekaných mandlí,
hladká mouka na vyválení těsta,
tuk na potření alobalu,
1 tabulka čokolády na vaření.


Z másla oddělíme 1 lžíci a za stálého míchání na něm dozlatova opražíme ovesné vločky a mandle. Zbývající máslo, mléko a med vaříme 5 minut. Medovou směs necháme trochu vychladnout, poté do ní vmícháme opražené ovesné vločky a mandle, citronovou kůru a kandované ovoce. Vychladlé těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vyválíme váleček a ten nakrájíme na čtrnáct koleček. Tlakem dlaně z nich vytvarujeme placičky velikosti pětikoruny. Plech vyložíme alobalem, slabě jej potřeme tukem a placičky na něj urovnáme v dostatečné vzdálenosti od sebe. Upečeme je v mírně předehřáté troubě dorůžova. Placičky necháme na plechu vychladnout. Poté je opatrně sejmeme z plechu a spodní část potřeme rozehřátou čokoládou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1317 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.