Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kaše I

Autor: Li. , 11.6.2004

Rýžová kaše s čerstvým jablkem


3 lžíce uvařené rýže


asi 80 ml tepl. mléka


1 jablko


2 kapky panen.oleje


Oloupané jablko jemně nastrouháme, vmícháme do teplé kaše připravené z rozmixované rýže a mléka. Zakápneme olejem.


(Vaření rýže: rýži přebereme, 3x propláchneme stud.vodou, zalijeme 2násobným objemem koj.vody a na mírném ohni uvaříme doměkka)



Jáhelná kaše S OVOCEM (bez lepku).


Jáhly propláchneme vařící vodou a ještě vlažnou vodou. Zalijeme je 2jnásobným množstvím koj.vody a vaříme na mírném ohni 8min. Pod poklicí necháme 10min dojít. Horké uvařené jáhly rozmixujeme se stejným objemem um. mléka a ovocem



KUKUŘIČNÁ KAŠE S OVOCEM


150g kukuřičné krupice nebo kuk..mouky hrubé


½ litru koj.vody


½ litru um.mléka


Krupici máčíme 1 hod ve vodě, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se voda zcela nevstřebá. Přidáme mléko a vaříme za stálého míchání ještě asi 8 min.


Kaši je možné rozmixovat s uvařenými švestkami (jablkem), přidat kapku oleje



POHANKOVÁ KAŠE S KOŘ. ZELENINOU


3 lžíce syrové pohanky


200 ml koj. vody


3 lžíce jemně strouhané koř. zeleniny (mrkev, petržel)


5 kapek panen. oleje


špetka majoránky


Pohanku vaříme na mírném ohni asi 10 min doměkka. Vmícháme nastr. zeleninu, majoránku a necháme na vypnuté plotýnce 10 min dojít. Na talíři pokapeme olejem.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 425 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.