Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Klasické kotlety s hrachovou kaší/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89

Autor: brnobrno , 1.10.2005

4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, sůl, pepř, 4 lžíce tuku, 350g suchého hrachu, majoránka, 50g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, ½ stroužku česneku, 1 cibule


Kotlety omyjeme a osušíme. Jestliže jsou kotlety tučnější, několikrát je po okraji nařízneme, aby se maso nezkroutilo. V pánvi rozpálíme tuk a z každé strany v něm osmahneme kotlety dozlatova.


Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený a scezený hrách umeleme, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme.


Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozehřejeme olej a cibulku v něm dozlatova osmažíme. Na talířích posypeme každou porci kaše osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme cibulku nahradit i nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 112 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.