|
|
|
Obyčejný kynutý knedlík |

|
|
| Autor: Leonie + 2 lvíčata , 5.3.2008 | |
| 350-400 ml mléka nebo vody 700g pšeničné mouky hrubé 30g čerstvého droždí 1 vejce 1 lžička cukru 1 lžička soli sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou. Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. Viz foto. Z tohoto těsta uděláte i sladké knedlíky a houskové knedlíky - zapracujete do těsta kostičky suché nebo osmažené housky. |
|
Zobrazeno doposud 1151 x.
|
|