| 
 
 | 
	|  |  | 
| Celozrnný kynutý knedlík |  |  |  | Autor: Leonie + 2 lvíčata , 5.3.2008 |  |  |  |  | 320-350 ml vody 500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné
 60g sójové mouky hladké plnotučné
 1 lžička olivového oleje
 3,5g sušeného droždí
 špetka cukru
 1/4 lžičky soli
 sůl do vody na vaření
 
 
 Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
 Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu.
 |  |  Zobrazeno doposud 1163 x. |  |