Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

ŠNECI - slaná varianta

Autor: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 , 4.6.2006


1 balíček listového těsta
20 dkg krájeného eidamu
20 dkg krájené šunky
1 vejce na potření
kmín
hladká mouka na pomoučení


POSTUP:


Těsto rozválíme na vále do velikosti plechu. Necháme si cca 1 cm volný okraj a poklademe nejprve po celé ploše krájeným eidamem a v druhé vrstvě krájenou šunkou.
Poté začneme těsto svinovat jako do rolády, hodně napevno, aby se ve výsledku těsto nerozjíždělo.
Když je svinuto do rolády, nožem rozkrájíme na plátky 1-1,5 cm široké a položíme na pečící papír.
Potřeme vejcem a posypeme trošku kmínem.
Pečeme v troubě dozlatova.


Pozor! Na plech klademe ve větších vzdálenostech, neboť při pečení těsto naskočí.


Z dnešní dávky bylo 34 kousků. NEJLEPŠÍ ČERSTVÉ, KŘUPAVÉ...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 245 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.