recept je určen pro 2 osob(y)
Ingredience: 40 g rajčatového protlaku, 15 g rýže, 1/2 dl mléka, 5 g solamylu, 10 g másla, cukr, sůl, citrónová šťáva, petrželka.
Příprava: Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži zalijeme 4 dl vody, osolíme a vaříme. Po pěti minutách přidáme rajčatový protlak. Když rýže změkne, polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v mléce a povaříme 2 minuty. Polévku osladíme, přisolíme, zjemníme máslem a podle potřeby zředíme několika lžícemi vody, popřípadě okyselíme citrónovou šťávou. Na talíře rozdělíme jemně pokrájenou petrželku, přelijeme ji vařící polévkou a podáváme.
Čerpáno časopisu Vlasta staršího data. |