Ingredience: 150 g dlouhozrnné rýže, cca 100 g tepelně upraveného masa, 3 lístky libečku, kousek bobkového listu, 3 zrnka nového koření, několik kousků sušených hub, 2 PL oleje, 100 g zmrazené karotky, majoránka, 30 g nízkotučného eidamu, petrželka.
Příprava: Rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Maso nakrájíme. Koření a houby zalijeme vodou a 10 minut povaříme, odcedíme na rýži, přidáme sůl, maso, olej, karotku, majoránku, popřípadě dolijeme vodou, a dusíme. Během dušení rýži nakypříme dvěma vidličkami. Měkké rizoto napěchujeme do sběračky a vyklopíme na talíře. Posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželkou.
Čerpáno z Praktické ženy (8/2000). |