recept je určen pro 2 osob(y)
Ingredience: 300 g očištěné zeleninové směsi (mrkev, hrášek, květák, fazolky - čerstvé nebo zmrazené), 80-100 g šunky, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 g tvrdého sýra, sůl, máslo na vymaštění formy.
Příprava: Čerstvou zeleninu pokrájenou na malé kousky nebo zmrazenou zeleninu vsypeme do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Odkapanou zeleninu a drobně pokrájenou šunku rozložíme do malé nákypové formy vymaštěné máslem a prohřejeme v troubě; zalijeme je vejcem rozšlehaným s mlékem a s jemně nastrouhaným sýrem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne a na povrchu zrůžoví.
Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání. |