doba přípravy je cca 70 minut
Ingredience: 250 g nízkotučného margarínu, 150 g medu, 400 ml sójového mléka (nebo netučného), 500 g celozrnné pšeničné mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, na 2 špičky nože vanilky, špetka soli, 50 g carobu (náhražka kakaa), 3 lžíce sójového mléka.
Příprava: Ušleháme margarín s práškem do pečiva, přidáme vanilku a sůl a vypracujeme těsto. Carob rozmícháme ve třech lžících sójového mléka a zbarvíme jím 1/3 těsta. Světlé a tmavé těsto klademe střídavě do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 175-200 °C po dobu cca 50-60 minut.
Poznámka: Těsto lze dobarvit malým množstvím šafránu.
Čerpáno z Praktické ženy. |